Uinuva resurssipankki – inhimillinen pääoma?

Suomella on hyvät mahdollisuudet menestyä tulevaisuudessa, huolimatta siitä, että putosimme World Economy Forumin (http://www3.weforum.org/docs/WEF_GlobalCompetitivenessReport_2014) arvioinnin mukaan kolmannelta neljännelle sijalle strategiselta kilpailukyvyltämme. Sveitsi, Singapore, Yhdysvallat ja sitten Suomi.Suomi on kuitenkin 1. innovaatio-kyvyssä, koulutuksessa, julkisten instituutioiden läpinäkyvyydessä ja toimivuudessa sekä yhteistyössä teollisuuden ja oppilaitosten kesken, kolmantena R&D -investoinneissa.Kehitettävää meillä on makrotaloudessa: erityisesti korkea verotuksessa sekä työmarkkinoiden toimivuudessa ja säätelyssä. Tämä ei poissulje sitä, etteikö ongelmia olisi. Kuitenkin, infrastruktuurimme tarjoaa meille mainion kehittymisperustan, jos osaamme sitä käyttää.

Ihmisissä, henkilöstössä, uinuu käyttämätöntä potentiaalia, tai pikemminkin se on osittain väärässä käytössä. Emme osaa johtaa innostavasti ja osallistavasti. Kiusaamme toisiamme. Keskitymme siihen, mikä mättää emmmekä siihen, mikä on vahvaa ja hyvää. Sairastumme, kun meillä ei ole vaikuttamisen mahdollisuuksia. Tämä on sikäli hyvä uutinen, että paljon on tehtävissä kääntämällä katse työhyvinvoinnin edistämiseen kaikin keinoin.

Mitä sitten pitäisi tehdä tilanteelle:
Työhyvinvointi on otettava organisaatioissa strategisen ja tietoisen kehittämisen kohteeksi, erityisesti pk-yrityksissä.
Esimiehille on järjestettävä aikaa ja osaamista työhyvinvoinnin edistämiseen.
Työnantajan on harkittava henkilöstöratkaisujaan huolellisesti ja pitkäjänteisesti, koska epävarmuus vähentää inhimillisen pääoman kehittymisedellytyksiä.
Inhimillisen pääoman hyödyntäminen perustuu psykologiseen sopimukseen, joten johto ei voi sitä annostella, vaan luoda puitteet – osallistava johtajuus ja henkilöstökäytännöt, työaikojen joustavuus, vaikutusmahdollisuudet, erityisesti muutoksissa sekä psykososiaalisen kuormituksen hallinta ovat näitä mahdollisuuksia.

Uudessa tutkimusraportissa on selvitetty inhimillisen pääoman merkitystä tuloksellisuuden, työhyvinvoinnin ja työurien jatkamisen kannalta.

Uinuva resurssipankki – inhimillinen pääoma?

Talouselämä kirjoittaa asiasta:
Hyvinvoivan työpaikan tuntomerkit

STT:n uutisen pohjalta Iltalehti kirjoittaa: Ennen sanoin turpa kiinni…
Ennen sanoin, turpa kiinni ja tehkää työtä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *