Pulla ja maito tekevät hyvää

Vihdoinkin renkaanvaihdossa, ajat ovat olleet kortilla.

  • Ota siitä odottaessa kahvia! sanoo työnjohtaja (?).

Kiva muutos, kahvia asiakkaille! Mutta: haalaripukuinen asentaja tulee kahvitermoksen luo asiakkaiden puolelle.

  • En minä sitä teitä varten keitä, työnjohtaja sanoo tiukasti.
  • Otin vain maitoa, oma oli viikonloppuna hapantunut, toteaa asentaja.
  • Kauppa on toisella puolella tietä.

Hupsista, meni kahvinjuomisen nautinto. ‪#‎työhyvinvointitartunta ’a olisi tarvittu. Vai oliko vain maanantaiaamu? Jälkikäteen vasta säteili: olisinhan voinut siitä sanoa hänelle kauniisti. ”Hei, minusta tuntui ikävältä kuulla, mitä kivahdit asentajalle.”  #Puutunpeliin, kun menen renkaidenkiristykseen.

On torstai. Koulutan tänään aamupäivän hotelli Ilveksessa isoa esimiesporukkaa, kerron heillekin suunnitelmastani. Kaupungin työsuojelupäällikkö kysyy, tiedätkö, mikä on ”Nytriitti”-viikko? En todellakaan. Se on semmoinen, kun menemme viikoksi miesporukalla Tankavaaraan kultaa huuhtomaan, niin vietetään siellä retriitin sijasta NYT RIITTI–viikko. Siis kevytmielisen flown viikko ilman tulos- tai oppimistavoitteita, välillä on annettava paineidenkin tulla ulos.

Oli muuten iso työ etsiä mukaan pullapitko ja maitopurkki Koskikeskuksesta. Maito löytyi pienestä kaupasta, joka oli pullollaan lounassalaattia kasaavaa väkeä. Kävin monessa leipomonnimellä kulkevassa kahviossa, mutta turha toivo, ne eivät enää myy ulos pitkoja. Onneksi matkan varrella on Linkosuon leipomon myymälä: vesiperä sieltäkin. Lounastarjoilu oli senkin vallannut. Toki he kertoivat myyvänsä tilauksesta pitkojakin!

Leivon leipomon myymälä sen sijaan seisoi ylväänä ja uudestirakennettuna paikallaan, sitä komisti 100 vuotis-kyltti. Ja minua onnisti: löysin valmiiksi siivutetun pitkän MUMMONPITKON, toki muutakin samalla.

Menen työnjohtajan luo, huomaan, että siellä oli asiakkaita, joten kaikkien kuullen ei passaa mitä tahansa sanoa. Niinpä vain totean hymyillen:

  • Tässä on pojille pullaa ja maitoa, kun tuntui maanantaina olevan niin hapanta.

Mies räjähti nauruun. Kiitteli ja lupasi toimittaa perille. Toivottavasti!

Ps. En sanonut, en minä tätä sinulle tuonut. Mutta sanoin myös renkaiden kiristäjälle pihalla, työnjohtajalla on teille pullaa ja maitoa. Hän kiitteli.

PPS. Ossi Aura kertoi Kemian teollisuuden Hyvää huomista – huomisen työ  -seminaarissa, että esimiehen tunneosaaminen vaikuttaa enemmän henkilöstötuottavuuteen kuin asiaosaaminen, toki molempia tarvitaan. Millä mielellä asentajat siellä työtään tekevät, näkyy tulosrivillä. Tämä oli Auran fakta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *