Kevytyrittäjyys on kallista

Yle selvitti kevytyrittäjyyden hyötyjä ja ongelmia. Lue uutinen tästä linkistä. https://yle.fi/uutiset/3-12061273

Työni on pitkälti luentojen ja kirjojen tekemistä. Viime aikoina erityisesti webinaariluennot ovat tulleet tutuiksi.

Monet luulevat kevytyrittäjyyden olevan vaihtoehtoinen yritysmuoto. Todellisuudessa kyse on laskutuspalveluiden käyttämästä markkinointitermistä. Minäkin aloin kevytyrittäjäksi, koska olin kyllästynyt osakeyhtiön paperitöihin ja lopetin Docendum Oy:n. Aioin ryhtyä eläkeläiseksi, mutta toisin kävi.

En malttanut pysyä eläkkeellä, vaan ajattelin vielä pysyä ajan tasalla työhyvinvointi-asioista. Helpoimmalta tuntui kevytyrittäjyys. En tiennyt, kauanko luentoja kysyttäisiin, joten päätin jatkaa työntekoa toistaiseksi.

3,5 vuoden jälkeen aloin laskea kuluja. Laskutuspalvelun veloitus vaihteli tuona aikana, mutta keväällä maksoin 7,9 % joka laskusta. Itse asiassa tein laskun itse ja laskutuspalvelu lähetti sen asiakkaalle ja tuloutti rahan minulle ja verottajalle osan veroprosenttini mukaan.

Otin selvää toiminimen perustamisesta. Laskutusyritys tarjosi uutta palvelua y-tunnuksella. Vertailun jälkeen huomasin, että se oli huomattavasti edullisempaa kuin kevytyrittäjyys. Varsinkin, kun siinä luvattiin maksun perustuvan liikevaihtoon ja laskussa oli veloituskatto. Lisäksi palvelu oli vertailukelpoinen kirjanpitoyritysten kanssa, joilla myös oli tarjolla sähköinen laskutusalusta yms.

Kesäkuun alusta perustin Toiminimi Marja-Liisa Mankan. Se tuntui tosi helpolta eikä vienyt sen enempää aikaa kuin ennenkään kevytyrittäjänä. Elokuun lopussa sain viestin, että hinta nousee 20 %. Se oli siis vain sisäänottohinta. Katsotaan, miten tässä käy!

A-Studio teki kevytyrittäjyydestä ohjelman. Sen osuus alkaa Areenassa noin 20 minuutin kohdalta. Ohjelmassa on haastateltu kolmea kevytyrittäjää, joista olen yksi.

https://areena.yle.fi/1-50646876

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.