Työkykyguru haluaa työelämän ikäasenteet remonttiin

Menetämme valtavan osaamis- ja työvoimareservin sekä näkökulman työelämään, jos asennoidumme yli 50-vuotiaisiin ikäloppuina. Työvoimatutkimuksen mukaan yli 50-vuotiaiden työllistyminen kehittyi myönteiseen suuntaan viime vuosikymmenellä. Aineiston perusteella ikä ei nosta työllisen todennäköisyyttä jäädä työttömäksi, vaan ennemminkin laskee sitä. Yli 50-vuotiaista työllisistä jäi reilu prosentti työttömäksi vuosineljänneksen aikana vuonna 2019. Luku on selvästi matalampi verrattuna alle 35-vuotiaiden keskimääräiseen työttömäksi jäämiseen.

Korkeammalla iällä on vaikutus työllistymiseen, mutta ei niinkään työttömäksi jäämiseen. Työllistymisen todennäköisyys laskee yli 50-vuotiailla, mutta kaikkein selkeimmin ikä alkaa vaikuttamaan henkilön työmarkkina-asemaan 60. ikävuoden jälkeen.

Jos minulla olisi valta, muuttaisin suomalaisen negatiivisen asenteen ikääntymiseen. Jokainen on oppii, iästä riippumatta. Toki ikääntyneiden omissakin asenteissa on korjaamisen varaa. Kauppalehti -artikkelli 10.12.2020 ja pod, jonka voivoi kuunnella:
🎧 AlmaTalent Kirjat -sovelluksessa https://lnkd.in/dVuvjPB
🎧 Spotifyssa https://lnkd.in/d2qNkjs
🎧 Itunesissa https://lnkd.in/d3yhPbv
🎧 Soundcloudissa https://lnkd.in/d2QVJk7
🎧 Google Podcasteissa
#eläkeputki#ikääntyminen#ikäasenne#työllisyys#oppiminen#kauppalehti#työssähuomenna

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tyokykyguru-haluaa-tyoelaman-ikaasenteet-remonttiin-uskotaan-ettei-ikaantyva-opi-se-on-taysin-vastoin-kaikkea-tutkimustietoa/8d62f7ae-c6bd-47b2-85b2-c060a13bb42c

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *