Taakkasiirtymät

https://www.youtube.com/watch?v=CQOLI1yY6rY

”Meidän jokaisen juurissa on uskomattomia voimia. Mutta kertomalla niin uskomattoman hyvin omista juuristasi, oman elämäni ja läheisteni elämä löysi sitä, mihin olen uskonut, mutta sinun kirjasi sanoitti sitä uskomattoman hienolla tavalla. Yes… 

Elämänilo -kirjassasi on niin monta kosketuskohtaa… Nyt oikeastaan itkettää vain. Silloin kun luin ääneen kirjaasi, me teimme molempia, nauroimme ja kyynelehdimme. Itkettää mm. taakkasiirtymät, mutta tunnen, että osaan siirtyä pois taakan alta.”

Tässä yksi palaute kirjastani #Elämänilonjäljillä, tunne juuresi, vaikuta elämääsi.

Kannamme mukanamme mennyttä kuin syksyn lehtiä, kirkkaita ja mustuneita. Jotta tuntisimme paremmin itsemme, erityisesti taakkasiirtymät on tunnistettava. Mm. sotakokemukset ja isot ongelmatilanteet siirtyvät helposti tulevien sukupolvien vaivoiksi: masennukseksi, mielenterveysongelmiksi ja muiksi sairauksiksi. 

Siksi lähdin tutkimusretkelle omaan sukuuni, erityisesti isäni kohtalo vaivasi. Syntyi kirja Elämänilon jäljillä. Tunne juuresi, vaikuta elämääsi. Erityisesti isäni kohtalo vaivasi minua. Sain rauhan. Menneen vuoksi minusta on tullut minä, työhyvinvoinnin asiantuntija ja riitojen sovittelija.

Meidän on puhuttava menneisyydestä, myös kansakuntana. Joka päivä 16 henkilöä jää työkyvyttömyyseläkkeelle mielenterveysongelmien vuoksi. Näistä isoin on masennus. Silloin voimme suhtautua lempeämmin itseemmekin ja jopa nauttia elämästä.

Tässä linkki #traumasummit22 tapahtuman yhteydessä tehtyyn videoonl.
https://www.youtube.com/watch?v=CQOLI1yY6rY

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *