Ensiapu Acutan kehittämistyö palkittiin

Tiedote 12.5.2015

Tampereen yliopiston työhyvinvoinnin tutkimusryhmän kehittämistyö Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Ensiapu Acutassa sai tunnustusta Euroopan laajuisessa kilpailussa, jossa palkittiin työstressin ja psykososiaalisten riskien hallintaa kehittäneitä työpaikkoja ja kehittäjätahoja. Kilpailu on osa Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston Terveellinen työ -kampanjaa, jonka teemana on vuosina 2014-2015 Stressi hallinnassa!

Ensiapu Acuta ja Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos saivat kansallisen kunniamaininnan monivuotisesta kehittämistyöstä henkilöstön hyvinvoinnin parantamiseksi vaativassa akuuttisairaanhoidon työssä. Kehittämistyötä Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergosissa johti dosentti Marja-Liisa Manka. Hankkeen vetäjänä Acutassa toimi apulaisosastonhoitaja Sari Kaunisto. Hankkeen yhteistyökumppanina oli myös kunta-alan eläkevakuutuslaitos Keva.

– Acutan johtoryhmä sai hankkeen alussa vastatakseen kolme kysymystä: mikä toimii työyhteisössä, mikä lisäisi työhyvinvointia ja jos ihme olisi tapahtunut, missä se näkyisi?, kuvaa Marja-Liisa Manka kehittämisen lähtötilannetta.

– Acuta koettiin tavoitteelliseksi ja reagointikykyiseksi. Johtamiseenkin oli jo kiinnitetty huomiota, erityisesti lähiesimiesten tavoitettavuuteen. Johtaminen pyöri kuitenkin pitkälti ongelmien ympärillä ja siihen toivottiin enemmän tasapuolisuutta ja positiivisuutta.

– Myös henkilöstön osallistaminen ja me-hengen lisääminen nähtiin tärkeiksi. Työn kehittämisessä haluttiin kiinnitettävän huomiota erityisesti työvuorosuunnitteluun ja henkilöstön voimien palautumiseen kiivastahtisesta työstä, Manka kertoo.

Koko Acutan henkilöstölle järjestetyissä Työhyvinvointipäivissä päädyttiin samanlaisiin kehittämistavoitteisiin. Kiireen taltuttaminen, hyvä, tasapuolinen kohtelu ja ilmapiiri, johtaminen positiivisen kautta ja perehdyttäminen koettiin tärkeimmiksi.

Yhdeksi kehittämisen välineeksi syntyi konkreettinen sosiaalinen innovaatio: Lataamo, joka on sekä kehittämisen tila että toimintamalli. Acutan henkilöstö suunnitteli tilan tukemaan koko henkilöstön vuorovaikutteista työskentelyä. Lataamo on Acutassa jo vakiintunut työskentelytapa, joka on osa jokaisen työtä ja johon osallistumismahdollisuus varmistetaan työvuorosuunnittelulla. Lataamossa etsitään yhdessä ratkaisuja sovittuihin, vaihtuviin teemoihin ja kehittämiskohteisiin.

Synergos kartoitti hankkeen vaikuttavuutta ja seurasi Acutan henkilöstön työhyvinvointia kyselyllä, jossa tarkastellaan kokonaisvaltaisesti työhyvinvoinnin ja siihen vaikuttavien tekijöiden tilaa. Kun kysely tehtiin toista kertaa syksyllä 2012, tulokset osoittivat, että varsinkin sihteerien ja hoitajien työhyvinvointi oli kohentunut voimakkaasti.

Onnistumisen eväitä työhyvinvoinnin kehittämisessä ovat olleet johdon innostunut ote uuden kokeiluun, henkilöstöstä koulutettujen asiantuntijoiden toimiminen kehityksen vauhdittajina, Latureina, sekä koko henkilöstön osallistuminen. Työhyvinvointitoiminta on laajentunut henkilöstön virkistyksestä myös työn sujuvuuden kehittämiseen. Lataamo-konsepti on kiinnostanut muitakin terveyspalveluiden tuottajia.

Acuta Kunniakirja
Acuta palkintotilaisuus 2WP_20150508_006
Kuvassa palkintojenjakotilaisuudessa Kirsi Heikkilä-Tammi, johtaja Liisa Hakala STM, Riitta-Liisa Larjovuori ja Marja-Liisa Manka
Lisätietoja:
Tampereen yliopisto:
Työhyvinvoinnin dosentti Marja-Liisa Manka, 050 562 0344, marja-liisa.manka@uta.fi
Tutkimusjohtaja Kirsi Heikkilä-Tammi, 050 420 1532, kirsi.heikkila-tammi@uta.fi
Ensiapu Acuta:
Apulaisosastonhoitaja Sari Kaunisto, 03 311 69834, sari.kaunisto@pshp.fi
Keva:
Tiimipäällikkö Taina Tuomi, 040 7432 491, taina.tuomi@keva.fi

Tampereen yliopistossa myös:
Ohjelmajohtaja, KTM Riitta-Liisa Larjovuori, 050 433 6260
Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu
Työhyvinvoinnin tutkimus- ja kehittämisryhmä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *