Sulatin kuuraa – urheilugaalalla

Ajattelimme sivistää Jonkun Muun elikkä mieheni kanssa itseämme katsomalla varmaan eka kertaa elämässämme urheilugaalan. Kaiken maailman palkintoja siinä jaettiin, erityisesti hämmennyin, kun en tajunnut, mitä tarkoittaa Hall of Fame, jota toisteltiin ja oli kirjoitettukin kissan kokoisin kirjaimin seinälle. Onneksi on kääntäjä kännykässä: Kunniagalleria.

Tilanteesta tuli mieleen eräs tapahtuma, kun kohtasin ison rupisammakon mustikkametsässä. Minulla oli uusi kännykkä, olin halunnut sellaisen, jolla voisi soittaa, mutta siihen oli tällätty hyvä kamerakin. Sammakko mullotti minua suurilla silmillään hievahtamatta mättäältä niin kauan, että sain otettua siitä kuvan. Laitteen kameraan perehtyminen tuntui miltei ihmisiältä.

Ihana stand-up koomikko Iso A, Anitta Ahonen, sanoi minulle kuultuaan sammakkotarinan:

-Ehkä professorin pitäisi lukea muutakin kuin tutkimusuutisia. Se sammakko selvästi odotti sinulta suudelmaa ja sinä vaan räpläät kännykän kanssa.

Näin on, minkä mahdollisuuden menetinkään. Pitäisi ottaa enemmänkin selvää siitä, mitä maailmassa tapahtuu. Tehdä jotakin sellaista, mitä ei ennen ole tehnyt, niin pöljältä kuin se tuntuisikin kuten urheilugaala. Tippa siinä silmästä lensi, kun Vuoden Urheilija Leo-Pekka Tähti lopulta palkittiin. Ja näkihän siinä monta legendaa kuten Siirin ja Vikin.

Itse kelläkin on kuurat ikkunoissa aikaisemmasta elämästä ja kokemuksista. On niin helppoa tehdä samaa  mitä ennenkin. Mutta kyllä ulkopuolelle paremmin näkisi, jos pikkuisen sulattaisi lasia. Kukaan ei vaadi, että näkisit ihan kirkkaasti, täytyyhän itseä suojatakin, mutta maailmaa ja sen erilaisuutta voisi näin paremmin ymmärtää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *